Drumul din Kolîma. Călătorie pe urmele Gulagului

von: Nicolas Werth

Corint, 2016

ISBN: 9789731358215 , 169 Seiten

Format: ePUB

Kopierschutz: DRM

Windows PC,Mac OSX für alle DRM-fähigen eReader Apple iPad, Android Tablet PC's Apple iPod touch, iPhone und Android Smartphones

Preis: 5,39 EUR

Mehr zum Inhalt

Drumul din Kolîma. Călătorie pe urmele Gulagului


 

Reputat istoric al perioadei staliniste, Nicolas Werth a simțit nevoia să meargă la fața locului pentru a înțelege mai bine ce a însemnat cel mai mare sistem concentraționar din secolul al XX-lea. Drumul din Kolîma este povestea acestei expediții insolite și fascinante în imensul ținut izolat din estul Siberiei, la nouă ore de zbor de Moscova.
Regiune emblematică pentru Gulag, Kolîma, de două ori mai mare decât Franța, este astăzi o zonă cu localități depopulate. Nicolas Werth i-a întâlnit pe ultimii supraviețuitori ai lagărelor, dar și pe membrii Asociației Memorial, care luptă pentru ca această pagină sumbră de istorie să nu fie uitată. A străbătut drumurile din Kolîma, încercând să regăsească vestigiile lagărelor de muncă forțată, în care deținuții extrăgeau, în condiții extreme, aurul, marea bogăție a Kolîmei. Cercetarea a fost adeseori foarte dificilă, de vreme ce urmele s-au șters în acest ținut pe care omul n-a reușit niciodată să îl cucerească.